En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapılarının üretim amacı kişioğlu sağlığını yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu model sebebiyle kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Başkaca, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen strüktürlabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve iz kaybının elan az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu dokumanın ciğererisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Kaçış muhtevain kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mikro basamak vâsiliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı yapılarda 125 mm' den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki yanı sıra örek, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla güvenli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde hayati bir ustalıklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı yoklamaünde yapım edilmelidir.

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden kesifışıklık konstrüksiyonyor. Bir bile panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de olağandan önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page